Faculty of Agro-Industry PSU

EN | TH

สาขาวิชาอาหารสุขภาพและโภชนาการ หลักสูตรนานาชาติ (Functional Food and Nutrition(International Program))

FACULTY OF AGRO-INDUSTRY

Program Title

Doctor of Philosophy (Functional Food and Nutrition) or Ph.D. (Functional Food and Nutrition) (International Program)

ชื่อปริญญา

ภาษาไทย

ชื่อเต็ม : Master of Science (Food Packaging Technology)
ชื่อย่อ  : M.Sc. (Food Packaging Technology)


ภาษาอังกฤษ

ชื่อเต็ม : Master of Science (Food Science and Technology)
ชื่อย่อ  : M.Sc. (Food Science and Technology)

จำนวนหน่วยกิตตลอดหลักสูตร

  • แผน ก 1 36 หน่วยกิต
  • แผน ก 2 36 หน่วยกิต
  • แผน ข  36 หน่วยกิต

Philosophy of the Program

       This program focuses on producing students who can generate new knowledge and innovation in functional food and nutrition by searching, analyzing, and discussing information using diverse knowledge. The study style according to the progressivism. The program also employs progressive learning, namely active learning with ethics, morals, and public responsibility.

Program learning outcome (PLO)

  • PLO1 Explain the impact of functional food on people, patients, or pets.
  • PLO2 Select the appropriate tool for testing and evaluating the impact of functional foods in vivo studies.
  • PLO3 Generate novel knowledge or innovative function food and nutrition for people, patients, or pets.
  • PLO4 Utilize information technologies to expand the knowledge of functional foods and nutrition.
  • PLO5 Prepare efficiently for present and academic English communication.
  • PLO6 Demonstrate the goodness behaviors including morality, ethics, and responsibility.
  • PLO7 Demonstrate academic leadership in functional food.

โครงสร้างหลักสูตร

ผู้สำเร็จการศึกษาระดับปริญญาโท แบบ 1

CoursesPlan 1.1Plan 1.2
Compulsory
Elective
Thesis4872
Total4872

ผู้สำเร็จการศึกษาระดับปริญญาโท แบบ 2

รายวิชาPlan 2.1Plan 2.2
Compulsory917
Elective37
Thesis3648
Total4872

Note:   
Plan 1.1 and 2.1 for students who graduated in Master program
Plan 1.2 and 2.2 for students who graduated in Bachelor program

Graduation Requirements

  1. Pass qualifying exam
  2. Meet the English performance following the regulation issued by Graduate School
  3. Fulfill the program requirements with a GPA of at least 3.00 (except Plan A1)
  4. Satisfy the proposal examination and thesis with grade S or X
  5. Plan 1 publish the academic article from thesis or a part of thesis in a journal which has a peer review at least 2 articles (ISI, Scopus)
  6. Plan 2 publish the academic article from thesis or a part of thesis in a journal or proceeding which has a peer review at least 1 articles (ISI, Scopus)

เกณฑ์สำเร็จการศึกษา

รายละเอียดหลักสูตร (มคอ.2)

รายชืืื่อบุคลากร

อาจารย์ประจำหลักสูตร

Asst.Prof.Dr. Thummanoon Prodpran
ประธานคณะกรรมการบริหารหลักสูตร
Asst.Prof.Dr. Ponusa Jitphuthi
Asst.Prof.Dr. Supachai Pisuchpen

กรรมการบริหารหลักสูตร

Assoc.Prof.Dr. Waranyou Sridach                     

Asst.Prof.Dr. Pornsatit Sookchoo

Asst.Prof.Dr. Ladawan Songtipya

สื่อประชาสัมพันธ์

ชื่อหลักสูตร

ภาษาไทย     :  วิทยาศาสตรมหาบัณฑิต สาขาวิชาเทคโนโลยีบรรจุภัณฑ์อาหาร
ภาษาอังกฤษ  :  Master of Science Program in Food Packaging Technology

ชื่อปริญญา

ภาษาไทย

ชื่อเต็ม : Master of Science (Food Packaging Technology)
ชื่อย่อ  : M.Sc. (Food Packaging Technology)


ภาษาอังกฤษ

ชื่อเต็ม : Master of Science (Food Science and Technology)
ชื่อย่อ  : M.Sc. (Food Science and Technology)

จำนวนหน่วยกิตตลอดหลักสูตร

  • 36 หน่วยกิต

ปรัชญาการศึกษา

ผลลัพธ์การเรียนรู้ที่คาดหวัง (ELOs) ระดับหลักสูตร

โครงสร้างหลักสูตร

แผน ก* 36 หน่วยกิจ
วิทยานิพนธ์ 36 หน่วยกิจ

แผนการศึกษา

เกณฑ์สำเร็จการศึกษา

รายละเอียดหลักสูตร (มคอ.2)

รายชื่อบุคลากร

อาจารย์ประจำหลักสูตร

Asst.Prof.Dr. Thummanoon Prodpran
ประธานคณะกรรมการบริหารหลักสูตร
Asst.Prof.Dr. Ponusa Jitphuthi
Asst.Prof.Dr. Supachai Pisuchpen

กรรมการบริหารหลักสูตร

Assoc.Prof.Dr. Waranyou Sridach                     

Asst.Prof.Dr. Pornsatit Sookchoo

Asst.Prof.Dr. Ladawan Songtipya