งานวิจัยระดับปริญญาตรี ประจำปีการศึกษา 2559
ชื่อ-สกุล นักศึกษา |
อ.ที่ปรึกษา |
หัวข้อโครงงาน |
นายมคลภัทร ลีววิริยกุล |
ผศ.ดร ก่องกาญจน์ กิจรุ่งโรจน์ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การพัฒนาผลิตภัณฑ์ซอร์เบท์ผลหม่อนเพื่อสุขภาพ |
นายธีรพล แซ่เลี่ยง |
Development of mulberries sorbet for health |
|
นางสาวอรุโณทัย ชาวแพรกน้อย |
ศ.ดร.เบญจมาส เชียรศิลป์ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
วิธีการที่รวดเร็วสำหรับเก็บเกี่ยวสาหร่ายขนาดเล็กด้วยเชื้อราชนิดสายและการประยุกต์ใช้บำบัดน้ำเสียและผลิตไขมัน |
นางสาวสุภาวดี จันทรฤทธิ์ |
A rapid method for harvesting of microalgae by filamentous fungi and the application in waste water treatment and lipid production |
|
นางสาวขวัญฤทัยข วรรณทิพย์ |
การเพาะเลี้ยงสาหร่าย Haematococcuus sp. เพื่อผลิตแอสตาแซนนทินแบบสองสภาวะ |
|
นาวสาวหนึ่งฤทัย ชัยอิสรภาพ |
Culivation of the alga Haemotocooccus sp. For astaxanthin production by tow stages |
|
นางสาววิสาพร เจริญวงศ์ |
ดร.วิริยะ ดวงสุวรรณ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การ ศึกษาใช้ฟองก๊าซไนโตรเจนเพื่อแยกสารประกอบที่ระเหยง่ายและกรดไขมันอิสระออกจากน้ำมันปาล์มดิบที่ มีการให้ความร้อนภายใต้สภาวะสุญญากาศ |
นางสาวศิริวรรณ รัตนะ |
Study of using N2 bubble of separate volatile compounds and free fatty acids from a heated and vacuumed crude palm oil |
|
นางสาวอัจฉรา บุญพิชัย |
การฟอกน้ำมันปาล์มดิบด้วยก๊าซไนโตรเจนที่ความดันบรรยากาศ |
|
นางสาวจันทวดี ภักดีจิตต์ |
Nitrogen bubble refining of crude palm oil at atmosphere pressure |
|
นางสาวซัลซาบีล อะหมัด |
ดร.วาสนา สุโยธา This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การเพิ่มประสิทธิภาพการผลิตเอนไซม์ไคโตซาเนสโดยจุลินทรีย์ที่คัดแยกได้สายพันธุ์ krfzz-z |
นางสาวอาตียะ เส็นยีหีม |
Optimization for the production of chitosanase by isolated strain krfzz-z |
|
นางสาวอัสม๊ะ ฤทธิ์โต |
การคัดเลือกเชื้อราช่วยย่อยกากปาล์มเพื่อผลิตน้ำตาลสำหรับนำไปใช้ในการผลิตกรดแลคติก |
|
Screening of palm trunk hydrolysis fungi for sugar production to produce lactic acid |
||
นางสาวกัญจิกา สุทธิพันธ์ |
ผศ.ดร.เสาวคนธ์ วัฒนจันทร์ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การปรับปรุงสารอาหารและลักษณะเนื้อสัมผัสในผลิตภัณฑ์โปรตีนบาร์ |
นางสาวภาวรินทร์ ปิ่นสุข |
Nutrient and texture quality improvement in protein bar produce |
|
นางสาวเพชรรัตน์ วิรุณศรี |
การลดการเกิดออกซิเดชั่นของไขมันในผลิตภัณฑ์ตับที่ผ่านการให้ความร้อนสูง |
|
นางสาววิมลพร หล่อวิวัฒนากุล |
Reducing lipid oxidation in liver product at high temperature process |
|
นางสาวปัญญาพร อุปนันท์ |
ผศ.ดร.ปุณณาณี สัมภาวะผล This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การศึกษาการเปลี่ยนแปลงคุณภาพระหว่างการเก็บรักษาและการประเมินอายุการเก็บรักษาผลิตภัณฑ์ผักอบแห้งพร้อมรับประทาน |
นางสาวรุจิเรข แซ่จุ่ง |
Study on quality changes during storage and self- life evaluation of ready to eat mix dried vegetable product |
|
นางสาวเพ็ญพิชชา คงแทน |
ผศ.ดร.กิตติญา วงษ์คำจันทร์ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การประยุกต์ใช้น้ำมันหอมระเหยจากพืชตระกูลขิงในการยับยั้ง Listeria monocytogenes และ Staphylococcus aureus |
นางสาวกานต์กนก ว่องนาวี |
Application of Zingiberraceae family essential oils against Listeria monocytogenes and Staphylococcus aureus in meat products during storage |
|
นางสาวจิดาภา สินสาย |
การยับยั้ง Listeria monocytogenes ในอาหารพร้อมรับประทานโดยใช้ Listeria phase ร่วมกับเกลือของกรดอินทรีย์ |
|
นางสาวอินฟาดาร์ บุญมา |
Inactivation of Listeria monocytogenes in ready-to-eat products using Listeria phase in combination with salt of organic acid |
|
นางสาวชนาพร แซ่อึ่ง |
ดร.ดุสิดา ถิระวัฒน์ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
ประสิทธิภาพร่วมของสารเคมีบางชนิดและการบรรจุแบบดัดแปรบรรยากาศต่อการยืดอายุการเก็บรักษาของมะละกอสดตัดแต่ง |
นางสาวมณีกาญจน์ เสรีสุวรรณกิจ |
Combined effect of some chemicals and modified atmosphere packaging on self-life extention of fresh cut papaya |
|
นางสาวชนม์นิภา โตสกุล |
ประสิทธิภาพร่วมของกรดอินทรีย์และฟองอากาศขนาดเล็กต่อการลดสารเคมีและเชื้อจุลินทรีย์ปนเปื้อนในพริกขี้หนู |
|
นางสาวอัจฉราภรณ์ ทวนดำ |
Combined effect of organic acid and micro bubble for reducing pesticides and microorganism in bird chili |
|
นางสาวชิสุดา ชุมมิ่ง |
รศ.ดร.วิโรจน์ ยูรวงศ์ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การทำให้น้ำส้มโตนดใสด้วยไมโครฟิลเตรชั่น |
นางสาวชัยยีดะห์รุซดา อัลยุฟรี |
Clearification of sugar -palm sap fermented vineger using microfiltration |
|
นางสาวนัสรียา ยากะจิ |
ดร.อัจฉรา ธรรมรัตน์ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การคัดเลือกจุลินทรีย์ที่สามารถสกัดสาร polyhydroxyalkanoate (PHA) |
นางสาวกรรณิกา หนูหมาด |
Screaming of polyhydroxyalkanoate producing bacteria |
|
นางสาวนันทิศา แซ่โซว |
การคัดเลือกจุลินทรีย์ที่ผลิตเอนไซม์ย่อยสลายพลาสติกจากดิน |
|
นางสาวศรอนงค์ วงศ์เหลือง |
Screaming of polyesther depolymerase producing bacteria form soil |
|
นางสาวธิดาพร ขุมเงิน |
ผศ.ดร.อภิชาติ อู๋ไพจิตร This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การใช้แบคทีเรีย Lactobacillus plunturum SKI19 เป็นหัวเชื้อในการทำไส้กรอกอีสาน |
นางสาวจิรารัตน์ ชัยภักดี |
Use of Lactobacillus plunturum SKI19 as a starter culture in sai krok isan |
|
นางสาวนฤมล วงษ์สกุล |
ผศ.ดร.นพรัตน์ ชี้ทางดี This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
ผลของสารประกอบฟีนอลิกต่อความคงจัวทางเคมีกายภาพของระบบอิมัลชั่นชนิดน้ำมันในน้ำ |
นางสาวอภิชญา ภคสันต์ |
Effects of phenolic compound on physicochemical stability of oil-in-water emulsion system |
|
นางสาวจิดาภา ตั้งธนัญธร |
ผลของน้ำมันหอมระเหยจากออริกาโนและขิงต่อความคงตัวต่อความร้อนของน้ำมันถั่วเหลือง |
|
นายฉริยวุฒิ แซ่ฉั่ว |
Effects of oregano and ginger essential oils on thermal stability of soybean oil |
|
นายจักริน รักปลอด |
ดร.ลดาวัลย์ สงทิพย์ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การศึกษาไมเกรชั่นทั้งหมดของบรรจุภัณฑ์พลาสติกสำหรับอาหารสำเร็จรูป |
นายเมธาวี สุระคำแหง |
Study the overall migration of plastic packaging for ready to eat |
|
น.ส.กนิษฐา ชูเรือง |
รศ.ดร.วรัญญู ศรีเดช This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การผลิตหมึกพิมพ์จากน้ำยางพาราดัดแปร |
น.ส.วิชิดา เชาว์ทวี |
Production of printing inks from modified rubber latex |
|
นายนรรศรุทธิ์ บิลหมัด |
รศ.ดร. วรัญญู ศรีเดช This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การสร้างจำลองของระบบหมุนเวียนน้ำของเครื่องขึ้นรูปแผ่นกระดาษ |
นายปุรเชษฐ์ หัวใจฉ่ำ |
Model construction of short circulation system for sheet forming machine |
|
น.ส.ไตรรัตนา จันทร์สะอาด |
ดร.พรอุษา จิตพุทธิ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การสังเคราะห์และวิเคราะห์พอลิเมอร์ผสมระหว่างพอลิแลกติกแอซิดและพอลิกลีเซอรอลซีบาเคต |
น.ส.โสรญา เยี่ยมแสง |
Synthesis and characterization of porous Poly (lactic acid)/Poly(glycerol sebacate) blend |
|
น.ส.ดีนา หมัดหลี |
รศ.ดร.เถวียน วิทยา This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
ความเป็นไปได้ในการผลิตแคปซูลแข็งจากคาราจีแนน |
น.ส.มณี แซ่ซำ |
Potential Production of hard capsule from carageenan |
|
น.ส.ฝาติหม๊ะ บิลอะหลี |
รศ.ดร.เถวียน วิทยา This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การปรับปรุงสมบัติของฟิล์มผสมย่อยสลาบได้จากสตาร์ชและคาร์ราจีแนนโดยการเติมเส้นใยปาล์มและไขมัน |
นายเมธา นิลอรุณ |
Property improvement of biodegradable blend film from starch and carrageenan by adding palm pressed fiber and lipid |
|
น.ส.เปมิกา ทองเพ็ง |
ดร.ศุภชัย ภิสัชเพ็ญ This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. |
การศึกษาและพัฒนาตัวบ่งชี้ร่วมออกซิเจนและคาร์บอนไดออกไซด์ |
น.ส.วิภาพร สรรพพันธ์ |
Study and development of dual O2 and CO2 indicator |