หลักสูตรระดับปริญญาโท
ชื่อปริญญา : วิทยาศาสตรมหาบัณฑิต
อักษรย่อปริญญา (ภาษาไทย) : วท.ม.
อักษรย่อปริญญา (English) : M.Sc.
สาขาวิชาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีอาหาร (พ.ศ. 2560)
สาขาวิชาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีอาหาร (พ.ศ. 2554)
สาขาวิชาวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีอาหาร (พ.ศ. 2549)
แนะนำหลักสูตร
Food science and technology have become important for the economic development of the country. Due to the lack of food over the world, food stability turns to be the issue of concern to ensure the sufficiency of food for human consumption. Thailand has recently been recognized as the ‘world kitchen’ owing to the plenty of food resources as well as the continuous success in development in food industry. Food with high quality, which can successfully compete in the world market, should be researched and developed persistently by the qualified food scientist and technologist. Appropriate technology should be invented along with the continual emergence of new products, which grow the demand share. As a consequence, food industries of the country can be of sustainability and competitiveness.
คุณสมบัติผู้สมัคร
M.Sc. in Food Science and Technology
Applicant must complete Bachelor’s degree from the above mentioned program.
โครงสร้างหลักสูตร
|
Plan A (1) |
Plan A (2) |
Compulsory |
- |
10 |
Electives |
- |
6 |
Thesis |
36 |
20 |
Total |
36 |
36 |
อาจารย์ประจำหลักสูตร